SwiatCzcionki.pl - edycja czcionek, tworzenie czcionek, darmowe czcionki, fonty, typografia: Czcionka posiada polskie znaki, lecz nie można ich wykorzystać - SwiatCzcionki.pl - edycja czcionek, tworzenie czcionek, darmowe czcionki, fonty, typografia

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Czcionka posiada polskie znaki, lecz nie można ich wykorzystać

Użytkownik nie jest zalogowany   adrian219 

• Grupa Użytkownicy
  • Postów 13
  • Rejestracja sob, 21 lis 09
  • LokalizacjaWarszawa
Hejka, to ja. :) Mam taki mały problem, pobrałem stąd czcionkę Agency FB, niby posiada polskie znaki, lecz ja ich kompletnie nie umiem wykorzystać (ani na stronie, ani w PS). Co jest nie tak? Z góry dziękuję za pomoc. ;]

Pozdrawiam
adrian219
0

Użytkownik nie jest zalogowany   matuzalem 

• Grupa Użytkownicy
  • Postów 12
  • Rejestracja pią, 14 sty 11
Zdaje mi się,że odkryłem tajemnicę...ta czcionka jest ,,nieprzetworzona' ' dokładnie z formatu otf.Znalazłem jeszcze 2 ładne czcionki Waterstilig Pro-Bd i Warnock Pro-Bolid Italic Capt. wśród Polskich Czcionek.Obydwie są w formacie otf.Zrobiłem 4 kopie każdej z nich,zmieniłem końcówki na ttf,zapakowałem do pliku fonts,wrzuciłem do Resource na karcie,wył/wł komórkę...a tu standartowa czcionka na ekranie :shocking: .Tu trzeba mądrzejszej głowy aby to ,,rozgryżć'' <_< Poczekajmy,może się jeszcze ktoś wypowie :dance:
0

Użytkownik nie jest zalogowany   Rae 

• Grupa Użytkownicy
  • Postów 1
  • Rejestracja nie, 10 kwi 11
Mam podobny problem, po zmianie systemu (wcześniej XP, teraz mam Windows 7) w PS przestały mi działać polskie znaki w czcionce Pupcat. Wcześniej widział bez problemu (mam nawet pliki, w których z tej czcionki korzystałam), teraz za nic nie mogę go zmusić do napisania czegokolwiek z ogonkiem, zamienia automatycznie na Timesa.
Czcionka jest w formacie .otf, ale na przykład już Word te nieszczęsne polskie znaki widzi.
Ma ktoś jakiś pomysł?
0

Udostępnij ten temat:

Strona 1 z 1