SwiatCzcionki.pl - edycja czcionek, tworzenie czcionek, darmowe czcionki, fonty, typografia: Jak zrobić taką czcionke - SwiatCzcionki.pl - edycja czcionek, tworzenie czcionek, darmowe czcionki, fonty, typografia

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Nie możesz odpowiedzieć

Jak zrobić taką czcionke jak na rysunku w temacie

Użytkownik nie jest zalogowany   Jarek 

• Grupa Użytkownicy
  • Postów 1
  • Rejestracja śro, 09 lut 11
Witam.
Potrzebuję zrobić do programu taką czcionkę jak poniżej (bez tej czarnej ramki oczywiście).

Załączony plik  1 z DE biale pole.jpg (15,15 KB)
Ilość pobrań: 1

No i domyślam sie, że trzeba zrobić obramowanie czcionki ale ani w FontCreator ani Fontlab Studio nie znalazłem nigdzie opcji aby móc kolorować czcionkę czy jakiś fragment. Więc moja prośba taka by ktoś mi podpowiedział jak to mam zrobić aby wyszedł pożądany efekt. Co do samej czcionki - mają być tylko cyfry od 1 do 9 czarne lub zielone, z czerwoną obwódką oczywiście. Podejrzewam, ze w photoshopie trzeba zrobić te cyferki i dorzucić im obwódkę - no ale w sumie jak? Bo nie jestem grafikiem i nie znam się tak na tego typu rzeczach. Jak to potem wrzucić do jakiegoś programu aby zrobić czcionkę? Po zrobieniu grafiki i potem czcionki będzie można zmieniać kolor wnętrza tej czcionki aby mieć czarną lub zieloną czy będzie ciężko? Pozdrawiam.

P.S. Nie chcę aby ktoś mi wykonał czcionki tylko aby mi ktoś pomógł je zrobić - chcę sam aby móc umieć na przyszłość :)
0

Udostępnij ten temat:

Strona 1 z 1