Witam serdecznie. Dziękuję za kontakt.
Na wstępie chciałbym poinformować, że takie sprawy nalezy załatwiac w odpowiednim dziale, tj. Sprawy techniczne forum, ew. Dyskusja ogólna o fontach. Na forum panuje zasada, że nie komentujemy postów w dziale z fontami. W drodze wyjątku postanowiłem wyjaśnić sprawę w tym temacie, co by inni użytkownicy nie mieli już takowych wątpliwości.
Font jest umieszczony na forum w celach demonstracyjnych. Można go sobie ściągnąć i przetestować na komputerze, a następnie jeśli chce się go użyć w jakiejkolwiek publicznej (pod hasłem publiczna praca mam na myśli taką, która będzie widziana przez inne osoby niż osoba która go pobrała, w tym przypadku Pani) pracy, bez względu czy jest to komercyjna praca tj. zarobkowa, czy zwykły list do koleżanki należy go zakupić u oficjalnego dystrybutora danego kroju. W żadnym wypadku nie wolno go używać na użytek inny niż prywatny.
Istnieją kroje naśladujące Helveticę, są darmowe i w pełni użytkowalnego w różnych celach, również komercyjnych. Jeśli nie chce się kupować danego kroju, a chce się użyć go publicznie, warto wtedy rozejrzeć się za zamiennikiem.
W razie jakichkolwiek pytań prosze o dalszy kontakt.
Pozdrawiam.
W sprawach fontów NIE pomagam przez GG/PW/e-mail/Jabber!
Masz jakiś problem to napisz na forum!