Użytkownik BlueMan dnia 12 maj 2010 - 22:53 napisał
Koszty domeny można zmniejszyć o połowę - przenosząc domenę do www.ovh.pl gdzie domena PL kosztuje 45 zł netto.
Aktualnie otrzymałem promocję na maila (nie wiem czy w związku z tym tematem o zbiórce, może ktoś go zobaczył, czy też w związku z czymś innym) na domenę w webhost.pl za 50 zł netto, czyli 5 zł drożej niż w OVH.pl. Myślę, że póki co się wstrzymamy z przenosinami

Nie wiem, czy promocja jest na stałe te 50 zł, czy jednorazowo na ten rok, ale póki co tyle właśnie kosztuje domena.
Hosting z 90GB transferu wydaje mi się trochę przesadzony

może też warto zmienić na tańszy? No, ale szczegółów "apetytu" forum nie znamy

Jak będziecie w podbramkowej sytuacji to mogę zaoferować sponsoring ;]
Teoretycznie tak, ale webhost.pl dawniej miał zupełnie inne, dużo słabsze pakiety. Mieliśmy pakiet za taką samą cenę, ale transfer był 7GB miesięcznie (wykorzystujemy obecnie niecałe 1,5GB).
Teraz niedawno zostały wprowadzone te nowe pakiety, które są dosyć atrakcyjne, więc myślę, że taki pakiecik będzie z nadwyżką na przyszłość, a drogi aż taki nie jest

Zanim te pakiety zostały wprowadzone, myślałem o przeprowadzce na inny hosting, ale ten jest na prawdę dobry i godny polecenia, IPB na nim śmiga jak należy, dlatego chcę tu na razie zostać

Ten pakiet jest obecnie najtańszy w ofercie webhost.pl.
Skrypt - iPB to dobry skrypt. No, ale płatny. Skoro forum nie przynosi dochodów to może warto pomyśleć nad przejściem na darmowe alternatywy?
Forum nie przynosi dochodów, bo nie chciałbym go zaśmiecać reklamami, może w przyszłości. W marcu przeszliśmy z phpBB3 na IPB3 i z tego jestem bardzo zadowolony, raczej na razie nie chcę zmieniać

Licencji nie musimy wcale odnawiać teraz, kończy się ona dopiero w sierpniu i myślę, że do tego czasu 25$ na pewno się znajdzie

Jak nie odnowimy licencji, to nadal legalnie będziemy mogli używać
tej wersji forum, na której teraz jesteśmy, a pewnie do 5 sierpnia ukaże się ( r )ewolucyjne IPB 3.1 to też zdążymy uaktualnić spokojnie, więc o licencję nie ma obawy. Najważniejsze jest w tej chwili opłacenie hostingu i domeny, celowo napisałem temat o zbiórce już teraz, ponieważ chciałem dać czas wszystkim, którzy zamierzają dorzucić kilka zł
Jak będziecie w podbramkowej sytuacji to mogę zaoferować sponsoring ;]
Bardzo dziękuję za propozycję, jak się nie uda uzbierać chociaż na hosting, to wtedy na pewno się odezwę. Wolałbym jednak aby użytkownicy pomogli i dorzucili się, w końcu robimy dla nich wiele dobrego za darmo, jest nas prawie 900, gdyby tylko 100 osób, które dosyć regularnie odwiedzają forum wpłaciły po 3 zł, mielibyśmy pieniądze na długo, długo