witam,
Jak w temacie, fotoszop nie widzi fontów PS ?
co zrobić?
Pozdrawiam
black
Strona 1 z 1
Windows 7 64bit + fonty PS + photoshop CS2 = nie widać fontów PS
Napisano 11 maj 2010 - 14:58
Tylko PS nie widzi tych fontów czy cały pakiet CS2 też tego nie widzi? Jakich fontów konkretnie nie widzi? Wszystkich, czy tych które instalowałeś jakoś oddzielnie? Jakie to były fonty i w jakim formacie? Najlepiej daj jakiś link do przykładowego fonta, którego PS nie widzi (dokładnie ten sam plik musi być).
W sprawach fontów NIE pomagam przez GG/PW/e-mail/Jabber!
Masz jakiś problem to napisz na forum!
Napisano 11 maj 2010 - 15:30
Po 1 nie fotoszop, a Photoshop,
po 2 co rozumiesz przez "fonty PS' ?
@Nazewnictwo, zrozumiałem o co Ci chodziło, lecz mnie to w oczy gryzło, ale już koniec OT.
po 2 co rozumiesz przez "fonty PS' ?
@Nazewnictwo, zrozumiałem o co Ci chodziło, lecz mnie to w oczy gryzło, ale już koniec OT.
54 6F 77 61 72 7A 79 73 7A 65 21 50 72 61 63 75 6A 6D 79 20 6E 61 20 72 7A 65 63 7A 20 66 6F 72 75 6D 21
Napisano 11 maj 2010 - 19:12
PS = post script (dwa pliki PFM i PFB) fonty to standard, futura i cala reszta. Jesli chodzi o pisownie
Photoshop czy Fotoszop - to nie wiedzialem ze moze ktos nie wiedziec co mam na mysli, w żargonie
mowi sie jeszcze Fotoszczoch
wracając do tematu, to w WIN XP instalowalem fonty poprzez Adobe Type Manager i PHOTOSHOP wszystko ladnie widzial,
ale ATM na WIN 7 nie dziala, wiec jak instalowac fonty post scriptowe na WIN 7 - tak zeby je widzial PHOTOSHOP
czy ILLUSTRATOR
Photoshop czy Fotoszop - to nie wiedzialem ze moze ktos nie wiedziec co mam na mysli, w żargonie
mowi sie jeszcze Fotoszczoch
wracając do tematu, to w WIN XP instalowalem fonty poprzez Adobe Type Manager i PHOTOSHOP wszystko ladnie widzial,
ale ATM na WIN 7 nie dziala, wiec jak instalowac fonty post scriptowe na WIN 7 - tak zeby je widzial PHOTOSHOP
czy ILLUSTRATOR
Napisano 11 maj 2010 - 19:53
Z tego co się orientuję, to Adobe zaleca aby instalować fonty do pakietu CS przez Adobe Font Manager, powinien być chyba również na Win7.
Ile masz w ogóle fontów zainstalowanych? Sprawdź dokładnie nazwy fontów, być może różnią się mocno od nazw plików,
czasem zupełnie inna nazwa jest po zainstalowaniu niż przed instalacją we właściwościach pliku fonta.
Jeszcze takie rzeczy, sprawdź czy masz gdzieś w folderze z programem folder "Fonts", jeśli go znajdziesz, to wgraj również tam te czcionki, których PS nie widzi.
Druga rzecz to znajdź w systemie wszelkie pliki, które się nazywają "AdobefntXX.lst", np. "Adobefnt14.lst", usuń je i uruchom ponownie komputer i program.
Trzecia sprawa, to po prostu stara wersja fonta, której pakiet CS nie rozpoznaje.
EDIT: Tutaj http://swiatczcionki...zcionek-fontow/ skrobnąłem artykuł na ten temat.
Ile masz w ogóle fontów zainstalowanych? Sprawdź dokładnie nazwy fontów, być może różnią się mocno od nazw plików,
czasem zupełnie inna nazwa jest po zainstalowaniu niż przed instalacją we właściwościach pliku fonta.
Jeszcze takie rzeczy, sprawdź czy masz gdzieś w folderze z programem folder "Fonts", jeśli go znajdziesz, to wgraj również tam te czcionki, których PS nie widzi.
Druga rzecz to znajdź w systemie wszelkie pliki, które się nazywają "AdobefntXX.lst", np. "Adobefnt14.lst", usuń je i uruchom ponownie komputer i program.
Trzecia sprawa, to po prostu stara wersja fonta, której pakiet CS nie rozpoznaje.
EDIT: Tutaj http://swiatczcionki...zcionek-fontow/ skrobnąłem artykuł na ten temat.
W sprawach fontów NIE pomagam przez GG/PW/e-mail/Jabber!
Udostępnij ten temat:
Strona 1 z 1
Logowanie »

Temat jest zamknięty
Do góry