SwiatCzcionki.pl - edycja czcionek, tworzenie czcionek, darmowe czcionki, fonty, typografia: Przesunięcie i nie tylko. - SwiatCzcionki.pl - edycja czcionek, tworzenie czcionek, darmowe czcionki, fonty, typografia

Skocz do zawartości

Strona 1 z 1
  • Nie możesz napisać tematu
  • Temat jest zamknięty

Przesunięcie i nie tylko.

Użytkownik nie jest zalogowany   FicuS 

• Grupa Użytkownicy
  • Postów 44
  • Rejestracja pią, 26 mar 10
Witam :)

Bez zbędnych wstępów przejdę od razu do rzeczy.
Proponowałbym przesunięcie działu Sprawy Techniczne do kategorii ŚwiatCzcionki.pl. Następnie dodanie nowych działów, obecne działy służą właściwie jako jeden wielki download, przez co z ponad 500 userów udziela się z 5. W chwili obecnej nie podam przykładów działów które można by dodać, jednak chodzi mi o takie związane tematycznie, a zarazem takie w których można wdać się w dyskusję. Myślę, że aktualnie udziela się tyle osób ile się udziela, głównie z powodu braku działów do udzielania. Jako iż forum poświęcone jest ogólnie czcionką, można by wprowadzić działy typu "Ogólnie" - czyli ogólne rozmowy o czcionkach, o ich zastosowaniu, wyglądzie poszczególnych itp. Tak aby było można wprowadzić w życie forum trochę kolorowej rozmowy, a nie opierać się na suchych tematach z downloadem.
1

Użytkownik nie jest zalogowany   vBB 

• Grupa Administrator
  • Postów 1240
  • Rejestracja sob, 06 mar 10
Świetny pomysł! Myślałem nad tym, ale niestety nie miałem konkretnej wizji.
W sprawach fontów NIE pomagam przez GG/PW/e-mail/Jabber!
Masz jakiś problem to napisz na forum!
0

Użytkownik nie jest zalogowany   TheQuoteMan 

• Grupa VIP
  • Postów 432
  • Rejestracja pią, 12 cze 09
  • LokalizacjaStaszów/Jewpatoria
No to ja mam pomysł na dział.
Na nazwę pomysłu nie mam, ale np user pokazuje logo, sygne czy do czego trzeba mu napis i inni doradzają mu jakiej czcionki może użyć, aby to się komponowało jakoś.

54 6F 77 61 72 7A 79 73 7A 65 21 50 72 61 63 75 6A 6D 79 20 6E 61 20 72 7A 65 63 7A 20 66 6F 72 75 6D 21
1

• Grupa Administrator
  • Postów 1240
Też dobry pomysł, myślę, że dział Grafika ma również spore szanse na powstanie :) Super, takiego zrywu było Wam potrzeba :)
0

• Grupa VIP
  • Postów 432
Za działem Grafika również jestem. Sam bym się udzielał jako informujący ( w miarę umiejętności) i (bardziej) jako pytający. :)

54 6F 77 61 72 7A 79 73 7A 65 21 50 72 61 63 75 6A 6D 79 20 6E 61 20 72 7A 65 63 7A 20 66 6F 72 75 6D 21
0

• Grupa Użytkownicy
  • Postów 44

Cytat

Na nazwę pomysłu nie mam, ale np user pokazuje logo, sygne czy do czego trzeba mu napis i inni doradzają mu jakiej czcionki może użyć, aby to się komponowało jakoś.

Pomysł dobry. Nazwał bym ten dział "Koło Ratunkowe". Polegało by to głównie na tym że ludzie pytali by np. jakiej czcionki użyć tu, na stronie, na danej grafice, tu i tam itd. ? To by było dobre.
0

• Grupa Administrator
  • Postów 1240
Może dział 'Helpdesk' ? To by był dział w kategorii czcionki, natomiast dział o grafice, byłby w inne.

Co sądzicie? Już kiedyś był dział helpdesk, ale dotyczył wszystkiego innego ale nie fontów :)
0

• Grupa Użytkownicy
  • Postów 44
Wolałbym polską nazwę, poco na siłę w zagraniczne trendy iść :) ? Dbajmy o nasz polski język ^^.

Co do działu o grafice, myślę że dział inne byłby najodpowiedniejszym działem.
0

• Grupa Administrator
  • Postów 1240
W sumie polska nazwa byłaby lepsza, ale jakoś nic nie przychodzi mi do głowy... a to 'Koło ratunkowe' jakoś tak nie to w ząb, ni to w oko :)
0

• Grupa VIP
  • Postów 432
Mam inny pomysł:
Strefa Pomocy
i tu
Porady oraz Pytania

0

• Grupa Użytkownicy
  • Postów 44

Cytat

W sumie polska nazwa byłaby lepsza, ale jakoś nic nie przychodzi mi do głowy... a to 'Koło ratunkowe' jakoś tak nie to w ząb, ni to w oko :)

Wsparcie
Nie wiesz jak zastosować daną czcionkę? Gdzie wyglądałaby najlepiej, a gdzie gorzej? Napisz, a wsparcie masz zapewnione!
0

• Grupa Administrator
  • Postów 1240
Wsparcie - dobry pomysł :)

EDIT: Jednak nie... Mamy już dział Problemy.
Ale dział o grafice powstanie.
W dziale Typografia natomiast można zapytać o dobór czcionek.
0

Udostępnij ten temat:

Strona 1 z 1